Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

moodle
kariyer
learn
portal

FIRST ® Robotics Competition 2025: REEFSCAPE℠

Her yıl, FIRST® Robotics Competition’da (14-18 yaş / 9.-12. sınıflar), gençler, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını bir araya getirerek heyecan dolu bir spor deneyimi yaşarlar. Bu yarışmada, öğrenci takımları endüstriyel boyutlu robotlar inşa eder ve programlarlar, her yıl değişen bir tema etrafında aksiyon dolu, ittifak tabanlı bir oyun oynarlar. Mentorlar ve sponsorlar rehberliğinde, öğrenciler gerçek dünya senaryolarına uygulayabilecekleri mühendislik ve problem çözme becerileri kazanırlar.

REEFSCAPE℠ presented by Haas etkinliği, 4 Ocak 2025’te başlayacak. Bu etkinlikte, FIRST Robotics Competition takımları, okyanusun çeşitli yaşam alanlarını güçlendirmek için mühendislik becerilerini kullanacaklar. Amacı, daha iyi bir dünya için harekete geçmek ve sürdürülebilirlik için adımlar atmaktır.

FIRST ® DIVE℠
presented by Qualcomm

FIRST ® DIVE℠ presented by Qualcomm

Sınıfınız veya okul sonrası öğrenme ortamınıza, deniz temasıyla dolu 2024-2025 robotik sezonuyla birlikte, işbirlikçi problem çözme, STEM ilhamı ve bütünsel beceri geliştirme gibi unsurları bir araya getirerek eğlenceli bir deneyim sunun!

Okyanusun derinliklerine dalmaya hazır olun! Bu yılın FIRST® yarışmaları, öğrencileri büyüleyici deniz dünyasını keşfetmeye, yaratıcı çözümler üretmeye ve STEM alanındaki becerilerini geliştirmeye davet ediyor.

FIRST ® Championship 2024

FIRST® tarafından düzenlenen FIRST Championship, gençlik robot yarışması sezonumuzun doruk noktası niteliğinde, uluslararası bir etkinliktir.

Aynı zamanda topluluğumuz için bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği (STEM) kutlayan yıllık bir festival niteliği taşır. Bu etkinlikle gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. FIRST Championship’e katılım için eleme ve ilerleme süreci, programa göre değişiklik gösterir.

2023- 2024
Sezonu Tamamlandı!

2023-2024 sezonunda toplamda 5200 öğrencinin katılımı ve 800’den fazla gönüllünün katkılarıyla ülkemizde 4 Uluslararası Bölgesel turnuva düzenlenmiştir.

Bölgesel turnuva sonuçları için aşağıdaki ilgili turnuva sayfasına tıklayınız. 

Ek olarak Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen Türkçe içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

5-7 Mart
8-10 Mart
19-21 Mart
22-24 Mart

Gönüllümüz Olun

Etkinliklerimizin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini gönüllülerimize borçluyuz. Destek olmak isterseniz formumuzu inceleyebilirsiniz.

Gönüllümüz Olun

Takımınızı Kurun, Yeni Sezona Katılın

Sitemizde bulunan Takım Kurma Rehberimizden faydalanarak FRC takımı oluşturmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi için ayrıca takım destek bültenlerimize üye olabilirsiniz.

Takımınızı Kurun ve Yeni Sezona Katılın

Daha fazla bilgi almak mı istiyorsunuz?

Her türlü sorunuzu vakfımızın takım destek mail adresinden, sosyal medya hesaplarımızdan ve WhatsApp  hattımız üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Fikret Yüksel Foundation Youtube Hesabı

Geçmiş senelerde hazırlanan Recap videolarına ve daha birçok içeriğe Fikret Yüksel Foundation Youtube hesabından ulaşabilirsiniz!