Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

2024 FIRST® Şampiyonası’nda Yeni Radyoların Kullanımı Hakkında

Eylül ayında, 2025 FIRST® Robotics Competition Sezonu için tanıtmayı planladığımız yeni bir 6GHz telsiz hakkında bir blog yazmıştık.
Uzun lafın kısası, önümüzdeki 3 ay için karar aşamalarını başarıyla geçtiğimizi varsayarsak, bu telsizleri 2024 FIRST® Şampiyonasında kullanmayı planlıyoruz.

Eylül ayından bu yana, bu telsizleri birkaç sezon dışı etkinlikte başarıyla test ettik. Bu testler, iyileştirilmesi gereken birkaç alanı ortaya çıkarmış olsa da, telsiz performansı genel olarak beklentilerimizi karşıladı.

FIRST mühendislik ekibi üyeleriyle diyaloglarımıza, FIRST Şampiyonasından FTA’lere, Vivid Hosting’in inanılmaz desteğine, topluluktan duyduğumuz ve okuduğumuz düşünceli tartışmalara ve geri bildirimlere dayanarak, telsizleri bu etkinlikte kullanma konusunda kendimize güveniyoruz. Hala açıklığa kavuşturulması gereken birkaç nokta var ve bu blog aracılığıyla bu noktalarla ilgili durumu güncellemeyi planlıyoruz.

Karar noktaları şunlardır:

  • FIRST Şampiyonasında kullanılacak telsizler için sipariş verilmesi (TAMAMLANDI)
  • Tek bir telsizin sinyal gücünün 2024 oyun sahasında test edilmesi (TAMAMLANDI)
  • 2024 oyun sahasında aynı anda ve bağımsız olarak çalışan (yani robotların üzerinde olmayan) 6 telsizin test edilmesi
  • 2024 oyun sahasında aynı anda ve robotların üzerindeyken çalışan 6 telsizin test edilmesi
  • 2024 FIRST Şampiyonası FTA’ları için eğitimler ve telsizlere alışma süreci
  • Etkinlik için telsizlerin teslimi

Şu anda FIRST Şampiyonasından önce düzenlenecek resmi bir etkinlikte telsizleri test etmeyi değerlendiriyoruz. Bu teste devam etmeye karar verirsek, sorunsuz bir geçiş ve yüksek kaliteli bir etkinlik deneyimi sağlamak için topluluğu bilgilendirecek, Partnerimizle ve bu etkinliğe katılan takımlarla birlikte çalışacağız.

Bu telsizlerin FIRST Şampiyonasında nasıl dağıtılacağı ve destekleneceğine ilişkin planlamalar geliştirme aşamasındadır. Etkinlik yaklaştıkça bu ayrıntılar hakkında daha fazla bilgi verilecektir.

Takımlar, telsizi robot tasarımlarına dahil etmek zorunda kalma ihtimaline karşı plan yapmak isterlerse, telsizin 3D yazdırılabilen bir CAD modelini ve genel boyutları gösteren bir parça çizimini ürün web sayfasında bulabilirler.Bu projeye destek vermeyi kabul eden gönüllülere ve etkinlikte kullanılacak telsizleri bağışlayan Vivid Hosting’e çok teşekkür ederiz!

Matt Pilotte tarafından yazıldı
(Kıdemli Müdür, Elektrik Mühendisliği)

Çeviren: Fikret Yüksel Vakfı Takım Destek Komitesi