Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

2024 İçin Etkinlik Kuralları Güncellemeleri

Birkaç yıl önce Etkinlik Kılavuzunu Oyun Kılavuzundan ayırdık. Bu kuralların çoğunun her yıl aynı olduğunu ve ayrı tutarak oyun kılavuzunu kısaltabileceğimizi düşündük. Bunun istenmeyen sonuçlarından biri, pek çok kişinin artık Etkinlik Kılavuzunun varlığından haberdar olmamasıydı.

Bu nedenle, bu sezon Etkinlik Kılavuzunu Oyun Kılavuzuna geri ekliyoruz. Bu nedenle, kurallar Kickoff’a kadar mevcut olmayacak. Sizi şimdiden haberdar etmek istediğimiz birkaç güncelleme var.

İlk olarak, motorlu arabaların (yani güç tahrikli arabaların) etkinliklerde kullanılmasına izin verilmeyecektir. Bu arabalar, potansiyel olarak kalabalık alanlarda sürüş kontrolsüz hale gelebileceğinden güvenlik tehlikeleri yaratmaktadır. Bu kural, motorlu asansörlü arabalara izin verilmemesi anlamına gelmemektedir.

İkinci olarak, takımların robotları sahaya sokup çıkarmasına yardımcı olmak için küçük arabaların oyun alanında bulunmasına açıkça izin veriyoruz. Buradaki amaç, takımların robotlarını mobilya arabası gibi bir şeye koyabilmeleri ve böylece birinin robotu taşırken geriye doğru yürümek zorunda kalmasını önlemektir.

Son olarak, bayrak ve bayrak direği boyutu konusunda daha iyi rehberlik sağlamak için bir kural ekliyoruz. Bu, bir Emcee’nin etkinliklerde sallaması için neyin makul olduğuna dair bazı yönergeler vermeyi amaçlamaktadır, ancak sınırların üzerindeki bayrağı sallamakta rahat olup olmadıkları her Emcee’ye bağlı olacaktır. Bu kuralın yeni olduğunu ve takımınızın zaten sınırların üzerinde bir bayrağa sahip olabileceğini biliyoruz, bu ilk yıl daha hoşgörülü olmaları için Emcee’lere rehberlik edeceğiz.

Resmi 2024 Oyun Kılavuzunda yer almasını beklediğimiz bu kuralların taslakları aşağıdadır. Kickoff’ta görüşmek üzere!