Blog

FIRST® DIVE℠ presented by Qualcomm

FIRST Robotics Competition Türkiye – Blog

2024 Skor Tabelası ve Canlı Yayın Grafikleri

Selam takımlar! Bugünkü blogumuzda, etkinliklerinizdeki skorbordda veya canlı yayınlarda göreceğiniz grafiklerden birkaçına yıllık olarak göz atıyoruz. Bu sezonki grafikler geçen sezonun tamamen yeniden tasarlanmasıyla aynı, ancak bazı ince ayarlar ve güncellemeler var. Çeşitli ekranlarda takım avatarları gösterilmektedir. Takımınızın avatarı için nasıl bir görsel oluşturacağınız ve göndereceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Takım Avatarı blog yazısını [TR] okuyun!

Ekran görüntülerinde yer alan takım numaraları, isimler, rütbeler, kartlar, performans, etkinlikler veya açıklamaların yalnızca tanıtım amaçlı olduğunu lütfen unutmayın.

Eleme Maçı Ekranları

Maç Önizlemesi

Maç başlamadan önce gösterilen ekran “Maç Önizleme” ekranıdır. Bu ekranda yaklaşan Maçtaki takımlar tanıtılır. Takım Kayıt Sistemindeki Takım Panosu aracılığıyla FIRST® ‘e sağlanan bilgileri yansıtan bir takımın adı burada gösterilir.

Bu ekran, takım numarası, takım avatarı, takım adı ve turnuvadaki mevcut sıralaması gibi takım hakkında bilgiler sağlar. Bir takım önceki maçlardan bir kart taşıyorsa, takım numarasının yanında “KART” kelimesi ile sarı bir blok görünecektir. Takım henüz herhangi bir Maç oynamadıysa, rütbe bloğunda sayı yerine bir tire işareti bulunacaktır.

Maç Skoru

 

Melodi ilerlemesi: “Nota” simgeli uzun bir dikdörtgen ile tanımlanır. Bu, İttifakın attığı Nota sayısını ve bonusu elde etmek için gereken Nota sayısını gösterecektir. Her iki İttifak da Coopertition® Bonusunu başarırsa, Melodiyi elde etmek için gereken Nota sayısı her iki İttifak için de azalır ve bu ekrana yansıtılır.

İşbirliği Bonusu: Bir İttifak İşbirliği Bonusu gerekliliklerini yerine getirdiğinde “El Sıkışma” simgeli bir kare görüntülenir. Melodiye ulaşmak için gereken Nota sayısını azaltmak için her iki İttifak da İşbirliği Bonusu gerekliliklerini yerine getirmelidir.

Bir İttifak Güçlendirmeyi etkinleştirdiğinde, ekranda Melodi ilerleme göstergesinin üstünde geri sayım sayacı olan bir gösterge belirecektir. Zamanlayıcı sıfıra ulaştığında veya ittifak dört Güçlendirilmiş Nota puanladığında, zamanlayıcı göstergesi Melodi ilerleme göstergesini göstermeye devam etmek için kaybolacaktır.

Maç Sonuçları

Maç detayları Baş Hakem tarafından tamamlandıktan sonra “Maç Sonuçları” ekranı gösterilir. Bu yıl yeni olan QR Kodları! Bu, tüm Eleme ve Playoff Maçları için Maç Sonuçları ekranında gösterilecektir. QR Kodu sizi FRC-Events web sitemizdeki maçın ayrıntılı skor dökümüne götürecektir. Ayrıca QR Kodlarını diğer ekranlarda da göstereceğiz. Bir etkinliğe katıldığınızda bunları kontrol ettiğinizden emin olun!

Geçen sezon olduğu gibi, İttifakların toplam puanları en üstte gösteriliyor ve puanlarının ayrıntıları onlardan aşağı doğru akıyor. Gösterilen ayrıntılar Ayrılma, Hoparlör, Amfi ve Sahne puanları ile ceza puanlarıdır. Kazanan İttifakın toplam puanının yanında “KAZANAN” ve bir kupa simgesi içeren sarı bir başlık görüntülenir. Maç eşit skorla biterse, her iki İttifakın toplam skorunun yanında “BERABERLİK” içeren gri bir başlık görüntülenir. “ETKİNLİK YÜKSEK SKORU” göstergesi artık yeni bir yerel turnuva yüksek skoru elde edildiğinde İttifak üyelerinin üzerinde gösterilmektedir. Her iki İttifak için de İşbirliği Bonusu elde edilirse, iki İttifakın skorları arasında El Sıkışma simgeli sarı bir blok görünecektir.

Daha önce belirtilen skor ayrıntılarına ek olarak, Eleme Maçı Sonuçları ayrıca her İttifakın elde ettiği Sıralama Puanı sayısını da gösterecektir. Her Sıralama Puanı bir simge ile tanımlanır. Aşağıda farklı simgeler bulunmaktadır:

 

İttifak maçı kazandıysa, ekranda maçı kazandıkları için aldıkları iki Sıralama Puanını gösteren iki kupa simgesi görüntülenecektir.

Beraberlik durumunda, her iki İttifak da birer Sıralama Puanı aldıklarını gösteren bir kupa simgesine sahip olacaktır.

Melodi: Maç sırasında Melodi elde eden bir İttifak için bir “Işınlanmış Nota” simgesi görünecektir.

Topluluk: Maç sırasında Topluluk olmayı başaran bir İttifak için üç kişilik bir grubu tasvir eden bir simge belirecektir.

Takım girişlerinde, Eleme Maçı Sonuçları takımın kart durumunu (sarı, kırmızı veya hiçbiri) ve takımın yeni sıralamasını ve Maç sonucunda sıralamalarının değiştiğini belirtmek için yukarı veya aşağı bir ok gösterecektir. Sıralamaları değişmediyse bir kısa çizgi gösterilecektir.

Playoff Maçı Ekranları

Maç Önizlemesi

Playofflar sırasında bu ekran, yedek robotlar da dahil olmak üzere İttifak bilgilerini ve Playoff turnuvasının mevcut durumuyla ilgili bilgileri yansıtacak şekilde değişir.

Playoff Maçı 1- 13

Playoff Maçı 1-13 için, Maç tamamlandığında ekran, Maç hakkında gerekli bilgileri iletmek için GPS simgeli bir playoff braketi kullanarak Maçın kazananının ve kaybedeninin nasıl ilerlediğini gösterecektir:

  • Noktalı GPS simgesi: Önizlemesi yapılan mevcut Maç
  • Yukarı oklu GPS simgesi: Mevcut Maçın galibinin grupta hangi Maça yükseleceği
  • Aşağı oklu GPS simgesi: Mevcut Maçın kaybedeninin gruptaki hangi Maça ilerleyeceği. Maçın kaybedeni elenirse, ilerlemeleri için parantez içinde bir GPS simgesi olmayacaktır.

Final Maçları

Final Maçları için, ekran sıralamayı göstermeyecektir. Bunun yerine, serinin mevcut durumu hakkında bilgi gösterecektir. Her İttifak tarafından kazanılan mevcut Maç sayısını gösterecektir. 2024 sezonunda, İttifakların etkinlik galibi olarak adlandırılmaları için 2 galibiyete ihtiyaçları vardır. Aşağıdaki örnek ekran görüntüsünde, mavi İttifak ayrıca playoff grubundaki önceki maçlardan bir kart taşıyor.

Gerçek Zamanlı Puanlama

Playoff Maçları sırasında, Gerçek Zamanlı Skor ekranı İttifak isimlerini skorlarının üzerinde gösterecektir. Ayrıca, İttifak playoff grubundaki önceki maçlardan bir kart taşıyorsa, İttifak adının üzerinde sarı bir çubuk gösterecektir. Playofflarda Sıralama Puanları geçerli değildir, bu nedenle Melodi ilerleme göstergesi Amfi ve Hoparlörde atılan Notaların sayımına dönüşür ve İşbirliği göstergesi asla gösterilmez. Güçlendirme zamanlayıcı göstergesi, bir İttifak Güçlendirmesini etkinleştirdiğinde gösterilmeye devam edecektir.

Bir Maç hakemler tarafından incelenirken, Maç sayacı yerine ve İttifak skorları arasında “Maç İnceleniyor” ve bir “Düdük” simgesi içeren sarı bir blok olarak bir gösterge görüntülenecektir.

Maç Sonuçları

Playoff Maç Sonuçları, ekranın üst kısmına yakın bir yerde her İttifakın adını gösterecektir. İttifak adının üstünde, İttifakın Maç sırasında ne zaman KART aldığını belirten bir çubuk görüntülenecektir. Her iki İttifak da aynı toplam skorla bitirdiyse, ekranın ortasında skor ayrıntılarının altında Maç galibini belirlemek için hangi eşitlik bozucunun uygulandığını belirten sarı bir çubuk görüntülenecektir. “Gerçek Beraberlik” durumunda, sarı çubukta “GERÇEK BERABERLİK” yazacaktır.

Playoff Maçı 1 – 13

İttifak üyelerinin altında, Maç sonucunda İttifakın ilerlemesini tanımlamak için bir çubuk görüntülenecektir. Eğer bir İttifak turnuvadan elenirse, “Elendi” yazacaktır.

Final Maçları

İttifak üyelerinin altında, İttifakın seride sahip olduğu galibiyet miktarını belirlemek için bir çubuk görüntülenecektir. 2024 sezonunda, iki galibiyete ulaşan ilk İttifak etkinliğin galibi olacaktır!

Haas tarafından sunulan CRESCENDOSM için yeni ara sahneler için Eleme ve Playoff Maçları sırasında Maç Sonuçları ekranını da izlediğinizden emin olun!